TOW 9 advice on blogs

Leave a comment

1. Blog often- Blogging often keeps you updated along with follows on whats going on with people you follow.
2. Add pictures- This makes for an interesting blog to read
3. Hyperlink- This makes it easy for people to access websites easy and quick
4. Comment on others blogs- This allows for the further viewing of your own blog.
5. Focus- Make sure your writing stays on subject. This is easier to read.
6. Categorize- Categorize your subjects so people can pick and choose what they want (people like choosing).
7. Stay current- Write on issues that are happening now so it is fresh on the mind’s of readers.
8. Change your theme- Doing this will keep people curious about what is next.
9. Ask questions- Doing this allows for people to respond back to your blog, creating followers.
10. Give social media site- Doing this allows for people to see what other writing you may be doing. Also creates common interest relationships

Advertisements

Favorite youtube post

Leave a comment

http://www.youtube.com/watch?v=dDnrLv6z-mM

I play football here at georgia southern, so i love to compete. I always love hearing inspirational stories about competition. This video shows the true courage of a man and love for his son. I promise after watching this you will be moved.

TOW 8 annoying PR people

Leave a comment

I found ten ways that PR professionals annoy journalists on http://tajanicole20.wordpress.com/2010/04/15/10-ways-pr-practitioners-can-drive-a-journalist-crazy/.

PR pros and journalists have to work together. Alot of times it is smooth, but their are some ways that a PR person can drive a journalist crazy.

1. Problem- PR practitioners tend to not have enough information on a subject, and can leave a journalists with limited information to edit and send in.

Solution- Educate yourself with the right information so you can provide the journalists with the right information for their story.

2. Problem- Journalists think that PR practitioners have no idea on what is newsworthy.

Solution- Find a journalists that is willing to help you decide what is newsworthy and not. Also, compare what you have said with things in the news.

3. Problem- PR pros use hype words that make them sound imcompetent to journalists.

Solution- Just state the facts, don’t use hype words. Journalists get paid to write let them hype things up.

4. Problem- Journalists think that PR people twist their story to fit their agenda.

Solution- Just provide what is their in the story not what you want to hear or see.

5. Problem- PR people are never available for journalists. Journalists say PR people are hard to get ahold of and rarely have comments.

Solution- Work with the journalists and make yourself available. This will encourage the journalist to write a better story.

6. Problem- Journalists find that PR people have little regard for their deadlines.

Solution- As a PR person, be cautious and considerate of the journalist deadline. Also, be sure to actually give them some part of the story early in advance.

7. Problem- PR people call journalist too much.

Solution- Call once and ask to be called back. If it is important enough the journalist will call you back.

8. Problem- PR people give to many gifts to get their story published.

Solution- Simply dont provide them. Let the story speak for itself.

9. Problem- PR people are seen as over accessive.

Solution- Dont email and fax too much about why your story is not published. Just wait for an answer.

10. Problem- PR people do not provide the meat of the story to the journalist.

Solution- Do not be wordy just say what needs to be said and leave it at that.

Make Europe an educational and fun trip

Leave a comment

ce00363 said,
July 11, 2010 at 11:58 pm

This is an experience you will remember forever. I went to Europe last summer and I enjoyed it immensely. I went their for vacation, but came back alot more educated than I had planned. I saw many different types of cultures all in one city, Rome. That city was crawling with different types of people, languages, and cultures. I did not even have to try to learn. Being their was enough for me. I was overwelmed sometimes with the things I was viewing, but it was all well worth it. So with that said, take in as much as possible and do not be afraid to ask questions. One more thing dont drink too much (its easy to do). Enjoy yourself

Dont FLUFF!!!

Leave a comment

July 11, 2010 at 11:53 pm

Once again I am left happy with one of your post. I especially love your first problem and solution. Noone likes fluff. It is useless information and information that can be left out of writing. You can make your main points and good information without using “fluff.” This makes it harder to read actually and makes writers seem not as educated. Also, writers that do insert words that are useless are not viewed as good writers. Doing this makes it seem as if you are just getting by by the minimum. Great post once again. Enjoy Paris!!

Stay focused

Leave a comment

Your comment is awaiting moderation.

July 11, 2010 at 11:48 pm
I really liked what you had to say about focus. This is true with any type of letter, blog, or post. I can not stand reading things that bounce around and are not on topic. In otherwords, I can’t stand reading unfocused material. Do not write just to write. Write to enlighten and present ideas that others could learn from. This is accomplished by focused writing. Even today in college, alot of the text we have to read is not focused writing and it makes it hard to learn. I love not only this part of your post, but the entire entry as well.

Something new everyday

Leave a comment

This was great to see. I had a graduate from G.S.U. come speak to our class about what she does everyday as a PR professional. Everyday was different. Yes, she did the normal everyday busy work, but there was something more challenging everyday that she said, “kept me loving my job.” The opportunity for boredom just does not seem like it is there in this profession. This was great to see because it was confirmation on what the lady had to say. I am a huge fan of new and exciting tasks to try and tackle. With that said I am excited to finish my college career and embark on my professional one.

Older Entries